21 November 2007

Datorstrul

Det har inte blivit många inlägg den senaste veckan. Det beror varken på latmasken eller skrivkramp, utan min dator som har krånglat.

Min kollega som är data ansvarig hjälpte mig att ta isär laptopen. Jösses vilket projekt!
Det är en LG som givetvis garantin precis har gått ut på. Efter mycket om och men lyckades det. Visste sedan innan att det är kontakten för laddkabeln som glappar och att den skulle behövas skruvas eller lödas fast.

Eftersom jag tidigare arbetade inom elektronikindustrin som montör/lödare så kändes inte det som ett problem. Dessvärre var datorn mindre genomtänkt på insidan än utvändigt, för kontakten hade bara en lödpunkt som var möjlig att komma åt. Sedan fanns det inget stöd omkring den. Hur tusan det är meningen att det ska hålla för dagliga i och urtagningar av sladden vete tusan. Men förmodligen ska det gå sönder, så de kan sälja fler datorer.

Det gick inte att fixa problemet, så nu överväger jag om datorn ska lämnas in för reparation (moderkortsbyte + arbete)men det kommer uppgå till halva datorns värde. Skulle det vara bättre att köpa en ny istället? Kanske, men förutom glappet i kontakten så funkar den utmärkt.
Måste fundera lite mera på det och fortsätta att irriteras över att en hand får hålla i kabeln medan den andra dansar fingervalsen till blogginlägg och annat.

2 comments:

Johanna said...

Vilken kanonbra sida. Länkar till dig från Lammproducenterna, Är det ok?

Längtande fårmänniska said...

Hej Johanna,

Tack för de snälla orden.
Självklart går det bra att länka till mig. Bara roligt om det kommer fler fårintresserade personer med synpunkter och idéer.