19 October 2007

Uppdatering Limousin

Sambon har provat att ringa förra årets rådgivare många gånger den här veckan, för att försöka få fatt i kopior på mina lantbrukspapper. Han får några fler försök till veckan och lyckas han inte då, så får jag ta tag i det med min knaggliga franska.

Mer positiva nyheter har kommit från Limousin. Det är två rådgivare som lovat hjälpas åt för att finna lämpliga gårdar som jag kan besöka. En av dem kommer förse mig med kalkyler. Räknar med att de är här till veckan.

Ännu har inte kurs prospektet dykt upp, kanske imorgon då det är postutdelning även på lördagar i Frankrike.

Eftersom det är andra som just nu samlar information åt mig, ägnas min egen tid till att plugga franska. Började läsa en ungdomsbok idag, en bok som som var en favorit när jag var tio år - Svarta hingsten. Då handlingen är bekant, kan fokus ligga på hur språket används. Samtidigt blir det betydligt mer intressant än tidigare barnlitteratur... ;-)

Sedan är det fortsatt mycket på jobbet. Idag fick vi reda på att en ny lansering är inplanerad till slutet av November.... så det kan bli svårt att få ledigt....

Har sökt efter lantbruksjobb i Frankrike idag. Det finns en hel del, men lönen är riktigt dålig 8,44 Euro/timme. Det blir svårt att smyga in i lantbruket, genom en anställning, med de lönerna.