23 October 2007

Ledighet - inga problem

http://www.sxc.hu/photo/86958
Det börjar bli kallt och vi har haft de första frostnätterna.

I morse gick jag för en gångs skull upp tillsammans med sambon och anlände därmed tidigare till jobbet (har flextid). Var först in på kontoret men min chef kom strax efter, vilket gav mig ett ypperligt tillfälle att diskutera en eventuell ledighet för seminariet/kursen.

Jag frågade om det fanns någon möjlighet att få två veckor ledigt och han sa självklart direkt. Vilket gjorde mig lite skeptisk och jag la till, sista veckan i november och första veckan i december. Inga problem sa han och jag påminde honom om den nya lanseringen som han nämnt tidigare och fick till svar "Asch, vem vet om den verkligen kommer nu, du kan vara ledig".

Vi fortsatte att prata och jag förklarade varför just de här veckorna var av intresse.

Han sa suckande, "Har du inte släppt det där än?". Sen fick jag ett utlägg om hans vän, på andra sidan gränsen i Frankrike, som minsann hade tagit över en gård efter sina föräldrar, men ändå knappt lyckades klara sig. Nu är inte min chef helt ovetandes om branchen eftersom han är utbildad hortonom och har en mindre vinodling, fast nu gick jag bet på att försöka få honom att förstå. Lyckligtvis är han himla reko, så vi konstaterade bara att på denna punkten har vi skilda åsikter.

Sen sa han, "Men, det innebär att du inte kommer stanna kvar hos oss ifall du hittar din gård". Ehh... nej, fick jag väl lov att erkänna och försökte rädda situationen med att jag förmodligen inte skulle stanna kvar resten av mitt liv i allafall. Förklarade samtidigt att om det var möjligt så skulle jag köpa en gård i området och behålla arbetet medan verksamheten byggs upp. Det skulle vara idealiskt. Problemet är att gårdar är svindyra här, så det går inte. Det höll han med om.

Vid ett tidigare tillfälle, på en kafferast diskuterade två andra kollegor möjligheten att ha min typ av jobb, fast att arbeta på distans. Då sa chefen att det inte skulle fungera eftersom vi måste kommunicera mycket internt. Men lite hoppas jag allt på att han behåller tanken i bakhuvudet ifall jag hittar en gård någon annanstans i framtiden. Det skulle vara toppen med den typen av distans arbete under de första åren, frånsett lamningen förståss.

Informationsmöte om Bluetongue

Följande är kopierat från http://www.lammproducenterna.org/. Samma information finns även hos http://www.svdhv.org/dhvhome.html.

Förresten, låter inte den svenska översättningen Blåtunga som en viking?

Informationsmöte om Blåtunga

Torsdagen den 25 oktober, kl 13.00-16.00
Plats: Jägersbo, Höör
Moderator: Mats Törnquist, Svenska Djurhälsovården

Program:

  • Välkommen - Åsa Odell LRF Skåne
  • Bluetongue, presentation av sjukdomen, bakgrund och utveckling - Gunilla Hallgren, Statens Veterinärmedicinska Anstalt
  • Situationen efter den 13 oktober och framåt - Kristina Mieziewska och Lena Hult eller Karin Åhl, Jordbruksverket - hantering av nöt och får ut ur restriktionszonen - förflyttning av slaktdjur, betesdjur, livdjur - ekonomiska frågor - mm
  • Länsstyrelsens roll kring slakttransporter - Lotta Berg, Länsstyrelsen i Skåne
  • Frågor och diskussion

Kaffe serveras.

Välkomna!

Vägbeskrivning - Från Malmö/Lund...
Kör E22:an till Rolsberga, där tar du av mot Höör på väg 23. Kör ca 15 km. När du har passerat stadsskyltarna till Höör tar du till höger efter ca 250 m. Där är det även skyltat Jägersbo. Följ sedan skyltningen. Se mer info
http://www.jagersbo.se/
Kontaktpersoner:
Helén Rosengren, LRF Skåne, 0413-559014,
helen.rosengren@lrf.se,Mats Törnquist, Svenska Djurhälsovården, 070-5671661, mats.tornquist@svdhv.org