18 September 2007

Pass förnyelse

Det blev ingen rådgivare igår. Hade ju tänkt ringa, men det blev en bilresa till Svenska ambassaden i Bern istället för att förnya passet.
Ja, jag vet, det är dåligt fokus på rätt saker, men eftersom gränsen passeras dagligen så är ett giltigt pass också angeläget.
Fick låna GPS:n av sambon, men den hade fortfarande inte blivit uppdaterad med nya vägar (precis som när jag åkte till Tech Ovin), vilket resulterade i rejäla felåkningar inne i Bern.
Om det är nåt som retar mig, så är det när jag har på känn innan att det förmodligen kommer kunna strula, och så garderar jag inte upp mig med en karta.
Är man dum då eller? Jo, något fånig kände jag mig allt. Rådfrågade soldaterna som vaktade den amerikanska ambassaden, men de hade inte en aning om att den svenska bara låg ett stenkast därifrån.
Nu gick det förståss inte och jämföra dessa ambassader, den amerikanska kunde jag inte ens se, för den var omgärdad av en stor park och massor av vakter, medan den svenska låg på andra våningen i en byggnad och kändes lite som att gå till posten med sina glasrutor.
Passet gick snabbt att ordna och kommer om ett par veckor. Lyckligtvis behöver jag inte åka ända till Bern för att hämta det, utan det skickas till det konsulat som ligger närmast.