21 November 2007

Helgbesök

Oavsett datorns skick, så närmar sig fredagen med stormsteg.
Igår fick jag helgplaneringen från rådgivarna.

Lilla jag, kommer ha tre rådgivare (!!) med mig hela helgen. Bara för min skull kommer de följa med på fyra gårdsbesök. Givetvis är jag mycket tacksam för deras engagemang, men samtidigt gör det mig lite generad att deras helg ägnas åt arbete. Nu har en av dem försäkrat mig om att det verkligen inte är något problem utan det kommer bli ett rent nöje.

Lördag morgon, 9:30, blir jag hämtad vid hotellet. Klockan 11:00 är första gårdsbesöket. Det är en gård på 40 ha som är till salu. Vet inte om det finns någon nuvarande produktion.
På eftermiddagen har de planerat in ett studiebesök hos en lammproducent.

Söndagen blir likadan, hämtning 9:30 med ett möte inplanerat till kl. 11:00. Har inte förstått om det är ett studiebesök eller en gård som är till salu. Just nu spelar inte det någon roll för jag uppskattar båda alternativen. De har i alla fall lamm- och nötköttsproduktion på den gården.
Efter lunch blir det studiebesök hos en lantbrukare som föder upp en lokal fårras - Limousin.

Gissningsvis kommer det inte bli några problem med nattsömnen då det blir drygt 7 timmar i bil på fredagen, efter att först arbetat nära full dag och sen med gårdsbesöken sover nog fröken fårmänniska som en klubbad säl natten till måndagen. :-)))

Och då börjar kursen!

Datorstrul

Det har inte blivit många inlägg den senaste veckan. Det beror varken på latmasken eller skrivkramp, utan min dator som har krånglat.

Min kollega som är data ansvarig hjälpte mig att ta isär laptopen. Jösses vilket projekt!
Det är en LG som givetvis garantin precis har gått ut på. Efter mycket om och men lyckades det. Visste sedan innan att det är kontakten för laddkabeln som glappar och att den skulle behövas skruvas eller lödas fast.

Eftersom jag tidigare arbetade inom elektronikindustrin som montör/lödare så kändes inte det som ett problem. Dessvärre var datorn mindre genomtänkt på insidan än utvändigt, för kontakten hade bara en lödpunkt som var möjlig att komma åt. Sedan fanns det inget stöd omkring den. Hur tusan det är meningen att det ska hålla för dagliga i och urtagningar av sladden vete tusan. Men förmodligen ska det gå sönder, så de kan sälja fler datorer.

Det gick inte att fixa problemet, så nu överväger jag om datorn ska lämnas in för reparation (moderkortsbyte + arbete)men det kommer uppgå till halva datorns värde. Skulle det vara bättre att köpa en ny istället? Kanske, men förutom glappet i kontakten så funkar den utmärkt.
Måste fundera lite mera på det och fortsätta att irriteras över att en hand får hålla i kabeln medan den andra dansar fingervalsen till blogginlägg och annat.