11 October 2007

Ny informationskälla

http://www.sxc.hu/photo/425756
Livet är så lustigt, man kan söka som en dåre utan att hitta och först när man slutar leta så dyker det upp framför näsan.
Är det inte ofta så?

Med hjälp av min förbättrade franska lyckades jag ikväll navigera mycket bättre i den Schweiziska cyberrymden. Något förvånad vart jag när det helt plötsligt dök upp en websida för utlänningar som vill börja med lantbruk i Frankrike! Point Info International. English
Hur länge har jag inte sökt och saknat samlad information på ett ställe? Och nu så dök den upp när jag minst anade det.

Tänkte bara slösurfa efter en sida med Schweiziska gårdar (vet sedan innan att det är alldeles för dyrt, men ville titta för nöjes skull).

Nu blev jag istället sittandes och läste på den uppdykande websidan. Det blir mycket att skriva om i bloggen framöver. Och förhoppningsvis mer saker än att bara skriva. :-) Det är lite som julafton just nu.... lol

Bluetongue 10 mil från Schweiz

Min sambo följer nyhetsreportagen om Bluetongue.
Idag kom han hem och sa att sjukdomen anlänt i Schweiz och i det departement som är närmast oss i Frankrike. Eftersom han är en smula partisk i frågan, föredrog jag att leta reda på nyheten själv.

Och det var som väntat, mitt personliga nyhetsankare hade saltat historien lite grann. ;-)

Bluetongue är varken i Schweiz eller det departement som är närmast oss, men det sprider sig och är just nu 10 mil från gränsen till norra Schweiz. Inte bra. Här hoppas de på en bister vinter som kan ta kål på knotten.