1 October 2007

Ny dag

Fotograf: Michaela Engström, http://sheep-pics.org/?action=view&id=48
Ny dag på jobbet.

Stundom funderade jag starkt på att göra slag i saken och be min chef att börja leta efter en ersättare.

Lyckligtvis drog två kollegor med mig ut på lunchen och fick mitt humör på topp. Vi gick till ett matställe där de gör iordning en baguett enligt ens önskemål medan man väntar. Enkelt, trevligt och gott.

Eftermiddagen var lugnare än på länge och jag hann gå igenom mina kunders konton för att se om allt stod rätt till. Det är något vi ska göra en gång i veckan, men det har inte funnits tid sedan i augusti. Som tur var hittade jag inga akutfall.

Vi försöker att använda vår kundservice för att aktivt kontakta kunderna om vi upptäcker något som ser märkligt ut på deras konton. Det är bättre, för oftast är kunden mera tacksam att man hittat något problem, istället för att de ringer när de inser att något är knas.

Det är nåt som jag gillar med mitt jobb, lite som med lammproduktion, desto bättre man försöker sköta det dagliga och arbeta förebyggande, desto bättre går det, ifall det inträffar något mera bevärligt.

Innan min fransk kurs började, hann jag ringa personen i Limousin som skickade mig gårdstipsen. Han var mycket hjälpsam och erbjöd sig att hjälpa till med mina frågor och funderingar till lantbrukarna. Verkligen generöst! Ska dock försöka att klara franskan ändå, men det är skönt att veta att hjälp finns runt knuten.

Han berättade att hans arbete delvis går ut på att hitta unga lantbrukare som vill ta över och fortsätta driva gårdar. De försöker motverka att befintliga gårdar blir större och större, för det innebär att det blir färre och färre lantbrukare. Ett bra tänk för min del, frågan är hur populärt det är bland befintliga bönder som känner att de måste växa för att överleva.

På språkkursen börjar vi allihop att släppa vår nervositet. Lektionen var riktigt rolig.

Väl hemma 20:40 möttes jag av middag av sambon som var allt annat än möglig eller passerat sitt bäst-före datum. Han hade lagat middag, ugnstekta grönsaker, entrecote och pasta. Och vin förståss. :-)