22 August 2007

NSG Semin AS

Idag har jag kikat på NSG Semins websida.

Fårsemin är något som jag verkligen vill lära mig mera om. Semin ger sådana möjligheter att få in nytt blod men med minskad risk för smitta. Plus att det blir en bagge mindre att göda över vintern.

Negativt är att det är rätt dyrt per dos och resultaten är skiftande.

NSG Semin kommer hålla endagars kurser under hösten. Det skulle vara kul att delta.

http://www.sxc.hu/photo/734031

I Frankrike finns det en tre veckors utbildning, så jag misstänker att den blir mera omfattande, men så är det där med franskan...

Apropå det, pratade med min chef i måndags och hon sa att jag kan börja läsa franska på företagets bekostnad i september. Så nu måste jag hitta en lämplig kurs. Svårast att hitta blir kanske 100% motivation. Kanske skulle det hjälpa med en avmaskning som tar bort latmasken?

Vinet utbytt mot Ivomec - slurp!

Vad gäller fårsemin, så undrar jag om det är någon läsare som är kunnig på området. I sådant fall tar jag tacksamt emot mera information i ämnet. Antingen via kommentarer eller till min email som ni hittar ovanför listan med länkarna. Eller länk/boktips där jag kan hitta mer fakta.

På NSG Semin har jag roat mig med att kika igenom förra årets seminkatalog där det finns 12 olika raser att titta på. Det är riktigt trevlig läsning, synd att jag inte har några tackor att välja åt och bor i Norge förståss....

http://www.nsgsemin.no/