14 October 2007

Mina intyg

Mina papper finns inte här i Frankrike utan har magasinerats i Sverige. Nu står mina förhoppningar till att en fransk rådgivare vi träffade förra året, fortfarande har kvar de kopior som han behöll på mina intyg.

Sambon har lovat hjälpa mig och ringa imorgon, eftersom rådgivaren inte talar engelska. Håll tummarna!

Om han inte har kvar mina papper så blir det till att sätta mina föräldrar i arbete....

Själv ska jag försöka att hitta ett tillfälle under morgondagen då jag kan ringa och få mera information om kursen. Hemsidan är inte så detaljerad. Vet t.ex. inte om kursen är kostnadsfri eller ej.

Idag har det varit ett program om ekologiska hus, som filmats i Sverige, på TV:n. Där lyftes ekologiskt byggande fram och även om det är nåt som har intresserat mig innan, så hade jag aldrig hört talas om passiva hus förut. Det finns tydligen ca. 200 passiva hus i Sverige. De har ingen uppvärmning utan det är i ventilationen som varmluften återfinns. Om jag har förstått det hela rätt....
Sverige lyfts ofta fram som ett föregångsland här nere. Sambons kommentar var "Våra hus verkar ju löjliga i jämförelse". Och själv kände jag mig lite stolt - löjligt javisst, men mer och mer känner jag mig stolt över Sverige. Det blir annorlunda när man kan betrakta sitt land med andras ögon.