17 November 2007

Det drar ihop sig

Nu börjar det dra ihop sig, om en vecka befinner jag mig i Limoges. Reser dit nästa fredag! :-)
Sedan ska antingen en eller två dagar ägnas åt gårdsbesök i regionen. Hade kontakt med en av rådgivarna under veckan men har ännu inte fått några detaljer.

Även om jag verkligen ser fram emot dessa två veckor, så smyger sig stressen sakteligen på mig. En självskapad press, en längtan att förändra livet och återfinna den dagliga glädjen i mitt arbete ligger bakom. Det nuvarande tvingar mig till ständiga vita lögner då mitt ansvar är att behålla/skapa goda relationer och förmedla information samtidigt som jag representerar företaget. Då går det inte att återkomma till en kund "Tyvärr kan jag inte svara på din fråga eftersom mina kollegor ännu inte har försett mig med nödvändiga uppgifter, trots att det var tre dagar sen ni frågade". Nej, istället gäller det att hålla positionerna, även om det inte motsvarar vad man egentligen känner.

Det kan låta betydligt enklare än vad det faktiskt är, då mitt jobb innebär massor av olika kontaktpersoner, både internt och externt. Mer och mer dröjer sig känslan av att vara otillräcklig kvar.

Jag saknar möjligheten att kunna ta egna beslut, att här och nu kunna bestämma något. För mig innebär all produktion, oavsett om det är inom lantbruk, industri eller IT, att man ständigt arbetar med att förbättra och optimera arbetsättet. Den senaste veckan har det flera gånger känts som att försöka trampa vatten i ett kärr.

Nu är min personlighet, som ni säkert förstått, lite dystert lagd ibland, så nu gäller det att mobilisera så mycket positiv energi som möjligt. Det kommer behövas, rådgivare är just rådgivare för att de ska grilla ens idéer. Då gäller det att kunna förmedla sin idé på bästa vis, sedan lyssna, därefter finslipa planerna ytterligare utan att stoppas av sitt ego, skaffa allierade som finns där och stöttar när det är tufft (för det blir det garanterat) och sedan slutligen genomföra det hela.

Oavsett hur bökig och omständig den kommande veckan på jobbet må bli, så ska jag ta det med en klackspark, för nu gäller det!

No comments: