20 February 2008

Dossier på G

Idag har jag äntligen fått ihop alla papper för ansökan om ung lantbrukare status.
Det hela har dragit ut på tiden eftersom det varit väldigt stressigt på arbetet i kombination med en distans kurs på universitetet.

Det tjocka kuvertet läggs på brevlådan imorgon med destination Limousin. Där kommer en man som arbetar för Adasea att sammanställa min dossier och assistera mig med min ansökan till de franska myndigheterna.

Förhoppningsvis kommer de fram till att min tidigare utbildning och erfarenhet är tillräcklig. Om inte innebär det att jag har mellan 6 och 12 månader i skolbänken kombinerat med praktik framför mig. Och då skulle mitt projekt försenas ett år så nu gäller det att ha tur så det kan undvikas.

Idag hade vi kundbesök på kontoret. Det hör till ovanligheterna att man möts på riktigt eftersom både vi och våra klienter arbetar i cyberrymden och därmed även kommunicerar med det mediet. Mötet var ok, dock lite stelt. För mig var det en ny kund som hamnat i min portfölj i och med omorganisationerna på arbetet.
Numer är det inte bara de svenska, norska, danska, finska, baltiska och tyska kunderna, utan nu ska även de engelska och irländska kundernas service skötas av mig. Har inte hunnit se över hur många det är än, men det är nog som en skock får på 100 tackor skulle jag tro. Tänk dig att du ska ha individuella namn på alla och känna till deras bakgrund, problem och egenheter. 50 individer kan man nog fixa, men resten blir som de där skygga tackorna som står och gömmer sig bakom de andra framfusiga damerna som tigger om att bli kliade bakom öronen. Skillnaden med kunderna är att de inte är speciellt skygga, de talar om att de finns, sen gäller det att prioritera. Vi får se hur det går.
Just nu pågår operation "Skyffla arbetet du inte hinner med till en kollega" eehh, eller, ingen erkänner det, men det skulle kunna uttryckas "passa på och bli av med tråkiga upgifter du inte vill göra själv". LOL!

Gissa vem som är längst ned på stegen som inte har någon annan att skyffla till?
På min nivå får man vara kreativ och hitta lösningar som förenklar uppgifterna istället.
Nu spelar det i och för sig inte så stor roll då jag vet att min tid i företaget är begränsad. Som jag nämnt tidigare försökte jag övertyga min arbetsgivare om att mina arbetsuppgifter skulle kunna utföras från ett hemmakontor. Det skulle göra att jag kunde behålla mitt arbete medan lantbruksverksamheten byggs upp även om jag är lokaliserad i en helt annan del av Frankrike.
Dessa förslag har bemötts med kalla handen så det blir det inget med. De anser att alla i teamet behöver vara på samma kontor för att intern kommunikationen ska fungera bra.

Kanhända att det stämmer. Att få informationsflödet att gå runt kan vara nog så utmanande i dagsläget.

Tips på administrativa arbeten som kan skötas från ett hemma kontor mottages tacksamt!
Och samtidigt undanber jag mig telefonförsäljningsuppdrag som i praktiken är det samma som att reta gallfeber på folk under kvällar och helger....

Om det är nya läsare som inte har orkat harva igenom äldre blogginlägg, kanske mitt projekt behöver upprepas. Till nästa höst, september/oktober, vill jag vara installerad som ung lantbrukare på en gård i Frankrike med lammproduktion. Gården ska helst vara hyrd, men har sett ett intressant ställe som fortfarande är till salu så vi får se hur det blir med den biten.
Siktet är inställt på 300 tackor men det är egentligen ganska öppet och beror mycket på den framtida gårdens förutsättningar. Skulle jag få tag på ett ställe som redan är anpassat för mjölkfår då skulle jag kunna tänka mig att satsa på det med vidareförädling av ost och yoghurt. Fast då skulle förståss antalet tackor vara mindre...

Framtiden får utvisa om det blir det ena eller det andra, eller kanske slutligen inget alls.

Förresten, en annan sak, jag hörde av en bekant att han skickat email till mig som aldrig kommit fram. Så om du vet med dig att du har skickat mail och jag inte har svarat, då kan det bero på att mailet aldrig kom fram. Skicka igen i sådant fall.

No comments: